Bu siteyi, herşeyden önce yemek yapmaktan keyif aldığım, gece yarısı bile kalkıp yemek yapacak kadar yemek yapmayı sevdiğim için kurdum. Yemek yaparken, her şeyi hatta kendimi bile unuttuğum için kurdum. Yemek yapma konusunda kendimi geliştireyim diye kurdum. Bu alemde benim de adım olsun diye kurdum… Benim gibi yemek yapmayı sevenler için kurdum. Stres atmak için yemek yapan, yemek sitelerinde saatlerini harcayan, tariflerini cicili bicili sayfalara not edenler için kurdum. Bildiğim birkaç püf noktası varsa paylaşayım diye kurdum. “Bugün ne pişirsem” sorununa bi nebze çözüm olsun diye kurdum. Yaptığım yemek tariflerini eşe dosta buradan yollayım diye kurdum. Sık sık çağırdığım misafirlerime hazırladığım sofraları herkesle paylaşayım diye kurdum. Ve son olarak….Yemek sitesi kurmamı bekleyen ve beni yüreklendiren tüm dostlarım için kurdum. Bir kaçını bile başarabilirsem ne mutlu bana…

27 Kasım 2011

Pırasa Dolması

"Pek de sevmediğimiz sebzeleri nasıl sevilir hale getiririm" çalışmalarımın bir yenisi pırasa dolması. Belki bir çoğunuz biliyor olabilirsiniz ama ben ilk kez denedim. Yaparken de epey bir zorlandım ama gayretime değdi. Artık bizim evde pırasa da yenecekler listesine terfi etti :)))


Malzemeler:


250 gr kıyma

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı salça

1 çay bardağı pirinç

1 domates

3-4 dal maydonoz

tuz

karabiber

pırasa ( 4-5 adet)


Hazırlanışı:


İlk önce pırasaları 5-6 cm uzunluğunda kesin. Uçlarına doğru incelen yeşil kısımları kullanmayın. Sakın daha uzun kesmeyin, ben yaptım, doldururken yırtılıyor:)) Daha sonra pırasaları azıcık haşlayın ve soğuk suya alın. Daha sonra pırasaların üstteki 4-5 yaprağı kalacak şekilde içlerini çıkarın, ki bence bu en zor kısmıymış, baya bir pırasa ziyan ettim elim alışana kadar. Bu arada tüm malzemeyi karıştırarak içini hazırlayın. Pırasalar biraz soğuyunca dikkatlice içlerini doldurun. Eğer yırtılanlar olursa, onları da sigara sarar gibi sarın. Üzerlerine bir kaç kat pırasayı yırtık yerleri kapatacak şekilde sararak kullanabilirsiniz.Hepisini tencereye dizin. Üzerlerini biraz aşacak kadar su ekleyin. Tencerede üzerlerine azıcık sıvıyağ gezdirin. İsteğe göre, çok az salça ve tuz da ekleyebilirsiniz. Dolmaların üzerine bir tabağı ağırlık olarak kapatın. Orta ateşte pırasalar sararıncaya kadar pişirin. Yoğurtla birlikte servis edin. Afiyet olsun...

1 yorum:

yemek blogları yarışması dedi ki...

yemek yarışmamıza davetlisiniz http://www.yemekgurmesi.com/yemek-bloglari-yarismasi-2012.html